Helgens bravader...

Fredagen, ja va gjorde man då? Käkade Spicy Hot nr: 8:D Mamma var gullig och köpte med sig favorit maten hem som fredagslyx. Satt hemma och tillslut började det någon bra film på 1:an med Uma Turman, Keanu Reevs m.m. Kommer inte ihåg vad den hette, o orkar inte kolla upp de just nu.. Den höll i alla fall på till 2, sen vart de sängen för min del.

Lördagen vaknade vid 1 kanske, städade lite här hemma o tvättade, sen en sväng in till stan för att köpa en julklapp:)
Sedan åkte jag till Munktell där min granne tävlade. Hon tyckte väl inte att de gick nåt vidare o ja fattar ju inte vad dom prata om för ja e inte så insatt i friidrott mer än det man ser på TV... Sen släppte jag av henne innan ja åkte hem.

Min vän, M´s karl övertalade mig om att jag skulle ta med henne ut på krogen... Jaha. Så det vart o käka när man kom hem, dra på sig nåt snyggt o fixa till sminket o håret.. KLART!

Vi kom ner rätt tidigt till stan så vi satt på Donken o tog en glass innan vi gick ut. Kom strax efter 10 o tog en San Fransisco:) Den dög. O vi hade ju bil supit på väg till stan. Dooleys;) MUMMA!
Dansade o träffade gamla vänner...

Det vart en riktigt lyckad kväll:)

Tog 10.21 bussen hem i morse, käkade en macka och gick o la mig.
Sov till 15.... Fy fansiken. 

Gjort adventsljusstaken klar och ska sätta upp stjärnan i rummet. Sen vette tusan vad som händer. En sväng till grannen kanske? Eller bara vara hemma:)

Kärlek!

sommarminnen


Några dagar innan Gotland! Juni 2008

Hittade lite bilder som för mig förklarar sommaren....


Balen Maj 2008. Jag var asbolut vackrast i världen!


Jag och Hugo. Mars 2008


Gotland by night. Så vacker, så mycket känlsor, så mycket kärlek, så mycket SOMMAR!


Sitter o väntar på mina grannar innan vi ska åka ner och bada:)


Jobb, med både sina för och nackdelar:P


Det var en ganska bra sommar. Men jag tror att dom bara blir bättre och bättre:)

Kärlek!

Morsning!

Jaha, nu har man vart uppe en stund. Ätit lite frukost som bestod av en fruktsllad. MUMS!
Och snart är det dags för lunch. Måste hinna slänga in en maskin tvätt oxå, o hämta ved, o plocka undan lite grejer som ligger lite här och där.

Var duktig igår och sökte 7 jobb! Kan ju alltid hoppas att någon hör av sig. Jobbsökandet fortsätter efter lunch:)
Och vet ni... Det är inte bara i stan jag sökt:P Utan även i Stockholm och Göteborg, och städer som ligger inärheten där:)
Även fast ja inte vill så har ja insett att jag måste!:)

Dagen känns bra:) känner mig lite mysig, kelig och så. Synd att jag är ensam då:(
Funderar på att åka till pappa och bror i Västerås nästa vecka. Mysa med hunden på dagarna och ta massa långa promenader. Men jag måste se så att jag har råd oxå^^

Nästa helg blir det Malmköping gammeldags julmarknad! Jag och Linnea min granne ska dit och strosa lite:) Ska försöka hitta några julklappar där, vilket jag tror att jag kommer göra:)

Hur vet man att man tycker om en person? En person som man vill tycka om? Hur vet man det?

Kärlek!

Saknat mig?

Jo hejsan!
Idag blev det jobb så upp tidigt, rent av kvart över 5 och hoppa in i duchen.
Det gick riktigt bra att gå upp trots allt!

Började arbeta klockan 7, eller ja vi började dagen med en fika paus och sedan flöt den på som bara den. Lugn och skönt. Hann baka banan diabetes muffins till dom äldre och äntligen fick jag träffa dom igen!
Har några som fasnat mer hos mig än andra. En speciell som jag känner extra mycket för!

Efter avslutad arbetsdag så begav jag mig till stan. Gick till Glory (www.gloryguld.se) och lämnade mitt presentkort och gjorde min beställning på ring. Den kommer att komma upp så fort jag fått den, men det är inte förrens i januari, men den som väntar på nåt gott:) Behöver endast betala 250 spänn! LOVE IT! Men då har ju presentkortet hjälpt till;)


Träffade Anna utanför Radermachersmedjorna och hon följde med in till Glory.
Sedan åkte vi till Tuna Park och shoppade loss:P Eller nja, vi tog först en fika, sedan köpte jag en tröja på HM. Rea;) En söt liten sak till lite finare tillfällen. Tycker massor om!

Sedan blev det toaletten;) 3 gånger hann vi med den på ett par timmar:P

Gick runt ett varv  och testade ett par jeans inne på Spirit. Ett par ONLY jeans tror ja bestämmt att de va. La undan dom, det var ett par funderare:)
Sedan vidare till Skopunkten, hittade ett par stövlar oxå dom på rean. 99 spänn^^ Märks det att jag är fattig eller?
Följde med Anna till Plantagen och köpte en krans. Tillbaka och köpte jenasen som dom oxå va på rea visade sig:D My day eller vad?! Så 600 spänn betala jag för ett par jeans, en tröja och ett par skor. Känns ganska bra faktiskt:)

Tog och käkade en pizza på Basilica. Det stod mellan pizza o lasagne, men Anna tog lasagne så då blev de pizza för min del:)

Handlade på Ica Maxi innan ja träffa mamma o vi åkte hem:)

Vadå MARS?:P


Kärlek!


Dagens!

Jaha vad ska hända idag då... Jo, första ska jag:

- sätta igång en tvätt maskin.
- sen leta lusebullerecept och gångre det så jag får ut hur mycket som behövs för 300 lussebullar.
- fota ett tyg som ska säljas.
- Gå ut med återvinningen.
- Hämta posten.

Och någonstans där emelllan äta lite mat:)

Vad ska DU göra idag?

Kärlek!

kväller igen

Den här dagen har gått otroligt fort!

Ställde klockan på 8:a för att Michis skulle komma ut och hämte mig. Snozzade till 9.40. Sen ställde ja om klockan till 10, men den hann inte ringa förrens jag fick ett sms från Michis som sa att hon skulle fixa sig och sedan komma.
Oj Oj! Det var bara att hoppa upp ur sängen, springa in i duschen, sen springa ut ur duchen! Försöka borsta håret medans jag trokade det. Sprang emellan och bredde två mackor (hade lite beslutsångest över vilket pålägg jag skulle ta. Det blev ost och kaviar och ost och marmelad) vilket tog lite tid.

Klä på sig, sminka sig, hitta allt: pengar, mobil, nycklar, kamera, körkort, leg, o tofs:)
Parkera på stan och tog en sväng till gamla skolan först för o hälsa på. Fick veta att de va öppen hus på kvällen. Skulle bli bjudna på mat om vi kom dit så;) Vem tackar nej:) Sen sprang vi ner på stan o ja testade ett par jeans. VDom satt bra, men de va strech så ja e tveksam! Tog en Donken, MUMMA!
Sen in i några affärer, men hitta inget spec. Undra om det kan bero på att jag inte har några pengar och inte får lön förrens på torsdag^^

Väl tillbaka i skolan fick vi en lite sallad, samt kaksmulor:P (För alla er som går eller har gått på någon HR linje så vet ni att man käkar JÄMT! Vi hade en sådan lärare som jämt gav oss smakprover, och det blir bättre när man har slutat och kommer tillbaka och hälsar på:D)
Vi spenderade i alla fall hela våran dag på den gamla skolan. Från 1 till 8:P



Snacka om att man kan sakna det fasta man hade när man gick just i skolan. Man visste precis vad som väntade och vad man hade. Jag kan bli lite smått tokig på det efteråt att man inte tog vara på den tiden man hade. För jäklar vad bra det var!


-Jag vill att det alltid ska kännas så bra när vi pratar som det gjorde ikväll-

Jo idag när vi satt på Donken och käkade jag o Michis kom det fram en kille till oss. Man har sett honom på stan ibland och letat tom burkar och druckit alkohol. Han bor antagligen på härberget i stan.
Han frågade i alla fall om han fick en hamburgare av oss. Eller ja det var innan vi fått våra, så det var väl mer om vi kunde köpa en hamurgare åt honom.  Jag vart lite irriterad så jag sa: "Nej. Du får ingen hamburgare. Du kan gå!".

Han gick till en ensam ganska ung kille (låter som jag är 30 och snackar om en 13-14 åring och jag är bara 19:P) runt 16 kanske.  Han frågade honom om han kunde på en hamburgare. Killen gav honom 1 strips. (kan ju oxå tillägga att killen kom efter det att jag sagt nej till honom så han hörde väl inte mitt lilla utbrott.)

Han kom sedan tillbaka till vårat bord efter det att vi fått våran hamburgar respektive nuggets.
Han frågade om han kunde få en hamburgare. Jag sa igen "Nej du får ingen hamburgare. Du kan gå nu!"
Michis sa att det är ju egentligen ganska synd om honom.

Och då tänkte jag det. Ibland kan jag verkligen tycka synd om presoner som inte har råd med mat, som kanske inte har någonstans att bo osv. Men ibland blir jag bara irriterad och tänker att dom har satt sig själva i den sisten.
Ärligt talat vet jag inte vilket som är rätt. Kanske inget utav det? Jag känner ingen person i min närhet som sitter i den situationen och därför kan jag inte helt ut säga att si och så är det. Jag kan bara ta det jag vet och utgå från det!

Jag kan tycka mer synd om pensionärer som är ensamma. Det kanske inte är ett dugg synd om dom. Dom kan ha det hur bra som helst. men när jag ser dom stå vid busshållplatsen ensamma, eller ska gå över vägen och inte ser så bra eller vad det nu kan vara, så kan jag tycka så synd om dom. Och just när jag tycker det så vill jag inget hellre än att bara hjälpa dom med vad än dom vill ha hjälp med! Bara sitta och fika med dom eller vad som helst!
Jag kan tycka om pensionärer ibland. Och jag tycker att dom ska bli visade all respekt i världen, för det är dom som har fått oss att komma så långt som vi ändå har gjrot med allt. Bilen, datorn, mobilen.. Det är dom som har hjälpt till med det.
Så nästa gång du åker buss, tunnelbana eller spårvagn så ge din plats till en pesionär om den inte har någonstans att sitta. Det ska i alla fall jag göra. Och nästa och nästa och nästa....


Godnatt.

Kärlek!
 

Lite om mig. Sen är det din tur:)



En glad Chris idag:)

Om ni berättar vilka ni är, berättar jag vem jag är;)

Namn: Chris Lindqvist
Född: 28 April 1989
Bor: På landet utanför Eskilstuna
Gör: Jobbar extra samt letar jobb
Tycker om: Nära och kära, skapa på olika sätt, lyssna på musik(p3), silver smycken, att baka
Sover: helst naken med massa kuddar
Defekter: Ärr efter mina hjärtoperationer
Stolt över: Min mamma, mig själv emellanåt, mina ärr!
Skulle gärna: Bli lite kär, resa massor!
Vill bli när jag blir stor: Barnmorska... eller öppna kennel (svårt att bestämma mig)
Läser: helst självbiografi, eller roliga böcker. Jenna Jameson´s självbiografi var riktigt bra!
Tittar på tv: I och med att vi inte har 3:an eller 5:an eller några av dom betalkanlerna så blir det: "Himlen får vänta", "The Tudors", "Bonde söker fru", "Andra Avenyn", "Livet i Fagervik", "Hem till Gården":P
Favorit film: "Festival" för musiken! "Remember The Titans" is the shit:P "Mamma Mia" Kunde inte lämna den utanför. Den är som Pretty Woman, en film att kolla på när man e sjuk, eller har tråkigt:)


Så nu till dig. Vad gör du? vad tycker du om? Vad betyder mycket för dig osv:)
Det skulle uppskattas:)

Vem är du?

Nu tycker jag att det är dags att ni berättar vilka Ni är. Jag ser ju att ni finns:)

Kärlek!

TÄVLA!



Var med och tävla om årets julklapp; en upplevelse!
Vinsten är en Smartbox med tema "En skön dag".
Välj mellan 46 handplockade aktiviteter i hela Sverige!

Tävlingen hittar du hos [
TUMADRE]

En underbar morgon!


"Jag är född i en liten by. I ett av världens hörn. " Så vackert spelar min mobil när den vill att jag ska gå upp:)
Så underbar låt att vakna till. Den gör nästan hela dagen:) Och sedan när jag tittar ut. Vitt! vitt vitt vitt!
Åhh Vad jag ÄLSKAR snön och vinter!
Det ska vara massa snö, o kallt. Inte så där slaskigt o äckligt.. Utan massa pudernsnö:D

Funderar på och ta mig en promenix idag. Pulsa runt i snön!

Annars blir det att laga piroger, tvätta, diska grytan från igår plocka lite i sovrummet kanske inte heller skulle skada:)

Tänkte lyxa lite idag med. Ansiktsmask, måla tånaglarna i alla fall, plocka ögonbrynen kanske, smörja in kroppen med någon fet kräm så den inte torkar ut nu i vinter. Förresten. Vet ni någon bra ansiktskräm som är återfuktande och som verkligen hjälper. Brukar ofta bli torr i ansiktet på vintern och flaga, så jag behöver något som verkligen fungerar:)


Bilden är från när det var lite snö här hemma..Lägg på ett par centimeter på bilden så stämmer det bättre:)

Nu blir det lunch:D

Kärlek!

Dom utlovade tovningarna

Här kommer några bilder på mina tovningar. Några slutresultat:)


Min tomte familj med tomtermor, tomtefar o deras barn^^


Ett rött hjärta med gråa inslag, att sätta en broch bakom o ha på sig, på ytterjackan kanske?=)


En gråtovad tomte med röd näsa att hänga i granen, eller fönstret eller liknande.
Inte fått på något snöre än=)


En tomte med röd luva och skägg utan näsa. Även den att hänga!

Tycker dom blir jätte söta, och en perfekt julklapp om plånboken sinar. Även kul att göra och det går fort.
Alla dessa har jag gjort ikväll=)

ekotextil.se kan man köpa både ull och nålar. Allt till ett billigt pris samt att all ull är ekologisk!
Där finns alla möjliga färger och du köper per gram. Antingen 50 gram eller 200 gram!
Om inte är det en jätte kul julklapp att ge bort till den pyssliga kusinen, mostern, kompisen eller mamman:)

Kärlek!



Tova...

Har ni gjort det någon gång? Jag började med det förra julen ungefär, eller ja lite innan förra julen. Sen har det legat på hyllan, men nu ikväll började jag igen. Det är skit kul!

Du använder ull och nålar i den. Inte med en vanlig synål utan med en speciell nål som gör att varje gång du sitcker ner nålen och drar upp den igen fasnar dessa små ulltrådar i varann och du kan forma vad du vill.
Jag har gjort små tomtar, hjärtan och stjärnor. Ganska jul inspirerat i och med att jag bara har ullen färgad i rött, och sedan naturligt grå:) Ska fota så att nifår se hur fint det fakitkst kan bli.

Funderar på o sätta brochar på baksidan av dessa figurer så kan man ha det som broch:) Ett riktigt kul och billigt julklappstips:)

Nålarna har jag köpt på "Vävknuten" i stan, men det borde finnas på både Hobbex, Panduro osv. Syaffärer  borde nog oxå ha dessa. Tov nålar, fråga efter det så vet dom vad ni menar. Min ull köpte jag i Norge förra året.
Du kan få tag på det via Panduro oxå. Dom har även broch nålarna som du syr fast på baksidan.

Jag har även blandat min gråa och röda och har båda färgerna i mina verk.. Lovar att bild kommer snarast:)

Har ätit mumsig kycklingryta i kväll.. Satt inte helt fel. Älskar kyckling!
Även kollar reprisen av Bonde söker Fru. Eller Bonde söker Man;) Tycker det är bra för hela Sverige att Tv4 tar med en homosexuell man och visar att det är helt ok, vilket det för vissa fortfarande inte är. Så ros till Tv4:)

Ne nu blir det hoppa in i duschen och sedan vidare till tovningen;)

Hörs senare!

Kärlek!

morsning!

Sover alltid jätte länge nu mera. Men de e väl för att ja e uppe sent antagligen:P
Idag MÅSTE jag städa! Kan inte sjuta upp de mer, samt att ja skulle behöva tvätta lite.
Har redan märkt resultat i ansiktet efter det att jag slutade med p-pillerna. Tack o lov för det får jag väl säga:P

Sitter och käkar lite frukost nu. Tvä knäckemackor, den ena med hemmagjordmarmelad och ost och den andra med groddar ost o gurka:) MUMS! Märker även skillnad när jag dricker den lakotsfria mjölken respektive den med. Och dricker man Valios så känns ingen skillnad:)

Har inte kommit så långt med förvanlingen heller. men de kommer.. någongång:P

Kärlek till folket!

var bara tvungen

Ge mig nåt mer. Jag behöver någonting mer!


Brottskod Försvunnen

Jag bara älskar det programmet! Spännande och man kan liksom nästan aldrig lista ut vad som händer på slutet. Vem som är den "onda" på nåt sätt... Och det bästa.
Det går på Svt1 och det betyder att det inte är massa jävla reklampauser!=)

Kvällen kommer nog att spenaderas framför Tv:n fram till läggdags...

Det finns en person jag tänker på ganska ofta. En person som får mig att bli glad. En person jag gärna skulle vilja träffa. Bara så att du vet;)


Sov gott lilla du..

Kärlek!

kväller

Har fått en liten ide. Jag tycker ju inte om att jobba. Det är tråkigt, men man måste ju få in pengar...
Hunduppfödning? De kanske skulle vara något. Ett startkapital och sedan massa info om den rasen. Har en tjej eller ja tant jag ska besöka som föder upp hundar. Och bara kolla om jag klarar av de. Men jag kan inte göra det här. Det får bli när man har hus o karl o allt de där. Då ska jag nog fundera över det lite mer. Fasiken.
När jag väl fått för mig något så vill ja att de ska ske på en gång:P

Hackigt inlägg:P Kommer uppdatering senare:)

Kärlek!


Lars G Nordström

Hittade denna artikel på Aftonbladets hemsida http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3802816.ab
om Lars G Nordström och hans höga lön. Tänkte att jag skulle vara lite duktig när jag satt och åt frukost och slog på Nyhetsmorgon där han tydligen gästade. Och vad säger han då? Att han avstår från all sin lön under sitt "vikariat" som VD på Posten!

Och jag som tyckte att han inte verkade ha mycket vett inanför pannbenet innan han yttrade denna goda nyhet!
Dagens ros till Lars G Nordström!




Nu blir det snart att ta bilen till Strägnäs för några timmar där. Hoppas bara på de bästa:)

Kärlek!

sussa sött!

Ne nu blir det natten för min del. Ska upp i ottan (klockan 8) och göra mig irodning inför dagen.
Sak först in till stan till Glory och se om hon kan trolla fram några smycken till mig, och sedan till Strägnäs för att provjobba. Ja det blir nog min dag.
Plånboken är ganska tom fram till löning, men en lite godispåse kanske jag kan hitta:)

Sov gott.


Kärlek!

dröm

 Jag hade en så fruktansvärt verklig dröm inatt/imorse. Jag hade en son. Eller först hade jag en stooor gravid mage och sen hux flux hade jag en son. En liten liten son. Ha hade ett eget rum, gult var det, med massor av sovplatser till honom. I alla fall 3 stycken. Och sedan ammade jag honom. Jag har ingen aning om hur det känns, men jag tror att det är så det kommer att kännas när jag väl kommer att göra det. Jag kommer ihåg att ja tänkte att folk har sagt att det gör ont när dom första gångerna, men att jag inte kände något speciellt... Det var i alla fall jäkligt häftigt, och det var nästan så jag undrade var han var, min son, när jag vaknade..

Nu ska jag återvända till matlagningen. Det blir potatis och kalkon med sås. Vilken sås vet ja inte. Får trolla ihop någon:)
Fick nyss en liten aptitretare innan maten. Svampröra på mörk macka:) Mums!

Ne nu måste ja kila till maten!
Hörs senare!


Kärlek!


Tävla du med!



Jag är med och tävla på therezz.blogg.se om en liten goodiebag:)
Inehållet i denna påse är:

♥ 2 supersnygga transparenta trosor med volangkant och dekorativa rosetter från Passionata i valfri storlek. (S, M, L)
♥ 4 härliga tvålar från Savon de marseille
♥ 1 DATE Truly Treasured
♥ 1 etui med nagelfilar från Bianco


Gå in och tävla du med!

Tävlingen avslutas den 26/11 klockan 23.59 och vinnaren publiceras dagen därpå:)

Lycka till!

i vår vackra vita vinter värld!



Tog ett kort på mina extremt fula men sjukt sköna vinter kängor! Ser ut som ja har värsta kalle anka fötterna men de har ja inte. Dom e bara liiite för stora. Så där lite förstora så man får plats med raggsockor i dom:)
 
VA lite kallt ute, men ändå skönt. Känns att vintern är på G:)

Har även hittat en ny blogg jag tycker om att läsa. Och bra uppdatering är det med:)
candis.blogg.se 


Kärlek!

fortsättning på mitt hjärta!

Den 28 april klockan 22.15 föddes jag på Västerås BB. Med 10 fingrar och 10 tår, ett helt normalt flickebarn.
Jag föddes några dagar senare än planer men vägde normalt och var lagom lång...
Mamma och pappa åkte hem med mig och livet flöt på (hur bra det nu kan flyta med en nykomling i huset samt 2 inneboende hundar;))
Efter ett par dagar började jag skrika något så fruktansvärt. Mamma vyssade o vaggade, matade och sjöng, pussade o kela och ingenting hjälpte. På min 10 dag när mamma gick runt och försökte få mig till ro så blev jag medvetslös. Hon har senare beskrivit känslan av och hålla i en trasdocka... Hon ringde till sjukhuset och dom ville lyssna på mig? Det har jag aldrig förstått. Men dom lyssnade i alla fall och frågade om dom skulle skicka en ambulans, men vi bodde bara 5 minuter från sjukhuset så vi åkte dit själva. Pappa körde och mamma satt bredvid med mig inlindad i massor med filtar för jag fick inte bli kall...
Vi hamnade på akuten, och av en ren slump var det en kardiolog som var akut läkare den natten. Mamma har sagt att det var han som räddade mig. Utan honom hade dom nog inte kommit fram i tid vad det var som var fel på mig. Han gav mig en spruta som gör att ductusklaffen öppnades igen. Det är den som du andas med när du ligger inne i mammans mage. Den stängs vanligvis efter 10 dagar och det var då jag började skrika.
Jag vaknade efter det att jag fått sprutan, men jag kunde ju inte leva på den hur länge som helst. 
Läkarna ville skicka mig med ambulans till Uppsala Universitets sjukhus. Så så blev de, men innan jag åkte så tillkallade dom en sjukhuspräst. Dom visst inte hur eller om jag skulle klara av resan, och ville att mamma och pappa skulle döpa mig. Min farmor och farfar samt min faster och hennes man kom (dom bodde i Västerås så dom kunde komma ganska snabbt). Det var och bestämma sig för vad jag skulle heta och prästen gjorde ett nöd dop med mig liggandes i kuvös.
Ambulansen stod redo och väntade. Jag lastades in i den tilsammans med 2 ambulansmän eller kvinnor ja vet inte.
Mamma och pappa fick åka i bilen bakom. Ungefär halvvägs så blinkade ambulansen in och skulle stanna på en parkeringsficka. Många frågor och funderingar ploppade upp i både mamma och pappas huvud. Varför stannade dom?
Det visade sig att dom skulle byta syrgastub på mig så att dom skulle vara försäkrade om att jag skulle klara hela resan med luft i alla fall.
När vi kom fram till Uppsala och sjukhuset fick vi ett rum och träffa en läkare att prata med. Jag skulle få vila i 2 dgar för att orka med en operation.
Mamma och pappa träffade två andra familjer som dom började umngås med. En familj uppifrån Piteå med en son som var lite yngre än mig. Och en familj från Bålstad vars dotter var lite äldre än mig. Jag ahr alltid varit den som har varit "lindrigast" hjärtsjuk.
Min operation höll på ganska länge. Dom gick in på min vänstra sida mellan det 4 och 5:e revbenet. Där snitta dom och tog bort mina trånga del på min aorta (stora kroppspulsådern) och gjorde en bypass. Jag har fortfarande svårt att förstå hur en stor man (som doktorn) kan operara på något så litet. Hans hand var ju lika stor som min mage och överkropp.
Operationen lyckades men vi fick stanna på sjukhuset ett tag.
Vi fick tillslut åka hem och leva som den lilla familj vi var. Jag fick åka på kontroller till Uppsala men sedan när vi flyttade (då jag var 1 år) så åkte vi till Falun, som vart närmast.
Min lillebror föddes när jag var 1½ och vi levde på som vanligt. När jag sedan det år jag fyllde 3 fick vara med om min andra operation. Dom gjorde en dilitation, det betyder att man går in i ljumsken i aortan och spränger med en liten balong just på det stället där det är trångt. Dom tyckte nämligen inte att aortan hade växt med så bra som dom ville från min första operation och vidgade den ytterligare.
Jag levde på som ett normlat litet barn utan några besvär, bara dom årliga kontrollerna i Falun respektive Uppsala.
När jag var 14 år gammal och var på min årliga kontroll i Uppsala så upptäckte dom att mitt hjärta inte riktigt gjorde som de skulle. Man får göra ett cykeltest. Du sitter på en motionscykel med massa elektroder kopplade till ett EKG och cykla så länge du bara kan. Detta är helvetet själv! Har aldrig tyckt om dessa test och kommer nog aldrig att göra.
Då var i alla fall min puls skyhög 240/ nånting väldigt högt. Dom konstaterade i alla fall efter ett tag att jag skulle börja äta medeciner. 50 mg om dagen. Jag började med detta och kände i perioder av det mer än andra. Mina symtop om man nu kan kalla det de är att jag blir ansträngd snabbare än andra. Jag får upp flåset betydligt tidigare för att min kropp inte blir syresatt. Man kan säga att mitt blod stannar i hjärtat och i huvet och hinner inte ner till resten av kroppen, vilket resulterar i andfåddhet och yrsel ibland.
Medecinen höjdes till 100 mg efter något år, och det är den fortfarande på.
Jag känner inte av mitt hjärtfel så ofta, men vissa dagar är det mer eller mindre. Jag träffade en kardiolog i Stockholm för något år sedan och frågade då om mina hugg jag kan känna i bröstet. Hon sa att i och med att någon har varit där inne och grävt så är det inte så konstigt att kroppen kan känna av det igen. Så det är de som hugger mig i bröstet.

Jag har ofta fått höra på idrotten: "varför är inte hon med?", "varför slipper hon?".. Och vet ni. jag skulle oxå vilja kunna att springa. Jag skulle och vilja kunna göra det som ni gör. Men jag kan inte. Och det är inte av ren lathet, utan det är för att mitt hjärta orkar inte med. Jag kommer alltid vara den som flåsar mest i min umgängeskrets när vi är ute och går, eller ska träna eller vad vi nu gör. Jag kommer alltid vara det. Men det är ingenting jag kan göra något åt, mer än att träna, för då kan lite av det försinna.
Jag har hittat mitt ultimata träningssätt. Simningen. Jag älskar att simma. Man svettas inte, jag flåsar inte på samma sätt och jag får använda hela min kropp. Jag älskar det! Men det är dyrt att simma, och jag har inte haft möjligheten på väldigt länge. Men när jag blir rik och kan köpa ett träningskort då ska ja simma!

Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, med dom ska acceptera mig. Att dom ska försöka tänka sig in i situationen.
Jag lyssnar på mitt hjärta, för det har jag blivit tillsagd att göra.

Och jag tänker på mitt hjärta. För jag har bara ett....



Kärlek!


mitt hjärta



En bild av mitt hjärta. Mitt defekta hjärta. En berättelse kommer i morgon. Skulle ta aldelles för lång tid ikväll. Så pass på o kika in i morgon. Ni kommer inte bli besvikna.


Sussa sött!

Kärlek! Av hela mitt hjärta

kväller

Sitter alltid och funderar en masa på kvällarna. Det är då tankar kommer till mig. Det är alltid då jag blir extra nervös och orolig för saker och ting. Det är då mitt självförtroende åker ner på botten. Men det är även då jag kan få lust att laga mat, städa, baka osv. Ja begriper mig inte på mig själv...

Dagen har bestått av att skrubba diskbänken skinande ren, dammusugit hela huset, diskat och åter diskat, lagt ner mina goda skorpor där dom ska vara, lagat mig lite mat och sen inte så mycket mer. Rätt bra för att vara en migrän dag.

Eller ja den började ju igår migränen. Finns lite lite kvar fortfarande om ja hoppar o studsar. Men annars fungerar ja ganska bra.
 
Läste lite om migrän idag på http ://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=25587
Finns massa olika punkter man kan läsa. Dels symtom så att det man har verkligen är migrän och sen alla dessa svårighetsgrader om man kan kalla det de. Konstaterade ganska kvickt att jag ska sluta äta min P-piller. Att dom kan vara den stora boven i de hela vill ja ju inte. Och om jag tänker efter så har jag haft ganska många anfall sen jag började med dom nya P-pillerna. Så det blir för mig och sluta. Tack o hej säger jag till Cilest! O inte nog med att dom troligtvis har vart med o skapat migrän så har dom gett mig massa röda/vita prickar i ansiktet, kallt finnar! Usch Usch Usch! Så bort med dom pillerna! Räcker med det andra pillret jag måste äta resten av livet!


Ne nu blir det snart sängen för min del.

Sov gott och ha en underbar natt tillsammans!

Kärlek!

Mätt i magen

Så, nu har jag fått lite kyckling gratäng i magen. Mumma!

Sitter och klurar ut vilka och vad jag ska köpa i julklapp till folk. Fick ett litet tips av Camilla. Förra året gjorde hon en lite korg till sin mormormorfar/farmorfarfar med bakverk som hon gjort. Jag funderar på o sno den iden, och göra till några av mina nära och kära, samt ett hemmagjort julkort. Tror de kan bli myys!

Ne nu är de Bröloppsform!

Kärlek!

Herregud!

Jag blir så frustrerad!

Tittade nyss på Uppdrag Granskning, avsnitt 12 av 15, på Svt24. Det handla om männsikor som bor i hus eller lägenheter under mistära förhållanden. Hyresvärdarna rustar inte upp boendena och skyller på deras hyresvärdar!
Barnfamiljer i Malmö som bor med kackerlackor och mögel?! Personer som har hamnat utanför i Sverige som inte kan bo någon annanstans hamnar i hus som håller på och förfalla.
Ska detta få ske i 2000-talets Sverige? Hur tänkte politikerna där?
 

Cecilia Ahlqvist jobbar på Newsec och tycker tydligen att det är helt OK att leva med kackerlackor och mögel...


Harry Franzén tar emot människor som inte har möjlighet att ställa sig i
bostadskö. Däremot underhåller han inte husen dom bor i, och flera av dom
håller på och rasa ihop..



Jag tycker bara att ni måste gå in på svt och se Uppdrag Gransknings klipp. Länka från nedan!

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1317978



Mindre Kärlek till alla onda penga galna människor i Sverige!


Kärlek!



Jag vet inte riktigt hur många gånger jag har varit kär, och hur många gånger jag har varit förälskad. Förälskad kan jag bli hyffsat lätt. Och ganska ofta till på köpet. Men kär. Det är en helt annan sak. Jag var förälskad i en kille när jag gick i 7:an. Vi var tillsammans någon månad. Men första gången jag var kär, var på sommarlovet mellan 7:an och 8:an. Oj va ja va kär. Vi var tillsammans på sommarlovet, men han gjorde slut med mig på msn innan skolan började. Nu kan ja skratta åt det, men va ja var förkrossad då. Sen blev han tillsammans med min bästa kompis efter några veckor.

Men jag har aldrig haft svårt för det. Eller om jag har tyckt om någon med han inte gjort det tillbaka. Jag har alltid kunnat acceptera det. Jag tror att det sitter i från långt tillbaka. Man kan aldrig tvinga fram kärlek. Ja tror inte det. Och då har jag lärt mig att acceptera det och gått vidare. Utan några elaka ord eller liknande. Sen är det klat att man blivit ledsen, det hör ju till, men ja har nog mer ryckt på axlarna och gått vidare.

Efter han på sommarlovet så tror ja det stod still ett tag.. Eller det har stått still ett bra tag. Jag har träffat killar lite då och nu. Men inte för något seriöst utan bara för sex. Och visst. Det har vart kul ibland, men man tröttnar i längden. Jag gör det i alla fall. Jag behöver något mer! I 1:an på gymnasiet blev jag kär.. Det var en kille som var lite äldre. (på något sätt har jag alltid sökt mig till äldre. Jag vet inte riktigt varför) Vi hade ett förhållande fast vi inte var tillsammans. Det är nog det lättaste sättet att förklara det på. Jag var kär, han var kär, men vi kunde inte bli tillsammans. Och sen hade han lite svårt att hålla sig till en o samma. Det höll i alla fall på i lite mer än 1 år, och vi har fortfarande kontakt, en vänskaplig sådan. 
2:a året på gymnasiet, på hösten blev jag förälskad tror jag. Jag vet inte riktigt. Men ja tror det. Jag tyckte i alla fall om en kille. Hela situationen var komplicerad, men vi såg ett tag. Har skulle nog ha vart ganska bra för mig, men jag var så fruktanskvärt kräsen. (Jag säger inte att jag har slutata med det, bara ändrat inställninge lite mer.) Han flyttade i alla fall, men vi såg 3 månader eller något sådant.

Efter det, i 2 års tid har jag inte varit kär. Jag har varit förälskad en gång, och det var i sommras. En semesterflirt. Vi träffades när jag var på Gotalnd, och åkte till och med på en mini semester ihop. Men vi ville olika saker.

Så jag har nog 5 killar, som alltid kommer att finnas där bak i huvet någonstans. Några som satt sina spår och kanske på något sätt skapat mig, (tillsammans med alla andra).

Jag vet i alla fall efter den här tiden själv, vad jag vill ha. Jag vet vad jag behöver och jag vet vad jag mår bra utav. Och det har gjort mig otroligt stark! Man måste kyssa många grodor innan man hittar sin prins. Så länge man mår bra av allt detta kyssande;) Och vem vet. Kanske står prinsen där runt hörnet och väntar?:)


Kärlek!

Morning... Ja morning.

Japp. Nu gick ja upp.. Klickan 12.41 klev jag ur sängen!!
Men de finns en anledning.. Jag ha migrän idag. Eller ja den började igår, när jag klev tillbaka in i skolmiljön.
Min granne går i musikklass på en skola här i stan. Och dom hade uppträdande igår med ABBA tema.

Alla klasser var sjukt bra. Det lät otroligt maffigt och det syns att lärarna tycker om sitt jobb vilket jag tycker A - O!
Dom var jätte bra och det märktes att folk tyckte det. Lokalen var överfull!

I alla fall. När jag kom in i skol lokalerna fick jag flimmer för ögonen. Jag letade febrilt efter en tablett som kunde stoppa den lilla attacken. Men icke. Varken jag, mamma eller "mormor" hade någon. Så jag fick uthålla.. Och alla som har eller har haft migrän vet hur jobbigt det är att sitta på ett varmt ställe med en orkester som spelar aldelles intill och med massa blinkande ljud. Och jag vet vad ni tror, att jag fick migrän för att det var dåligt. Knappast!

Det var i alla fall att gå ut till snön när konserten var klar för att få lite luft, och det lättade lite då, åkte hem, åt lite för jag konstaterade att jag inte ätit på 9 timmar. Sen sängen på en gång. Sov fram till halv 7, 7 då mamma började böka.
Upp gå på toa och STÄNGA min dörr som varit öppen. Suck. Sov till min väckarklocka ringde klockan 10. (för ja hade faktiskt tänkt gå upp i tid idag), Men det var bara att konstatera att så kommer de inte bli.

Så nu sitter ja här, med migrän. Äter lite macaroner och groddar, dricker massvis med vatten och ska efter det sätta igång med att plocka undan efter mig i köket!

Så jag vet inte hur uppdateringarna kommer att de ut. Men ja tänkte eventuellt köra en lite kärleksstroy om mig ikväll. Men vi får se. Hemmet är prio 1 idag!

Kärlek!

God Morgon!

Sovit gott? Ja har sovit som en sessa dom senaste nätterna. Underbart faktiskt!

Nu har jag fixat ner mitt program så nu ska ja bara lära mig skiten innan ja kan börja trolla här:)
Så jag har ju nåt och göra hela dan idag i alla fall:)

Kommer väl meddela lite här emellanåt hur det går för mig. Men jag lyckades i alla fall. Min bror trodde inte att ja skulle göra de. Lite hjälp fick ja utav han, men nästan helt själv klara ja de:)


Kärlek!

NattiNatti

Nehe, installationen är klar, men det är något som måste kopieras o greje o de kan inte jag, så det blir att fråga lillebror i morgon så får han hjälpa mig. Sen kan de nog bli en förändring:)

Ne nu blir det väl snart natten för mig.. Är trött men vill inte sova.. Eller vill att de ska bli morgondag, men e inte så sugen på o slänga mig i sängen.. Fast ja ahr masa kuddar o täcken som väntar på mig..
Jo ja ska nog göra de:)



För de där såg ju inte liite skönt ut:P


Kärlek!

satans då

Nehe. De blev ingen installation för min del.. Satans. Ja som va så fruktansvärt sugen.. Usch!

Så de blir o lämna datorn, sätter mig och ritar lite istället...




Kärlek!

kväller

Nu har jag precis kommit hem från mina grannar. Blev bjuden på Glögg:D
Nu har ja druckit det två dagar i rad, och det är inte ens december. Men mig gör det inget;)
Jag älskar glögg!

Håller på o laddar ner lite grejer, så att jag kan börja fixa lite mer med bloggen, så förhoppningsvis om allt går som det ska och om jag har tålamod (troligtvis inte) så kommer den att se lite bättre ut redan inatt:)

Skönt o vara ledig, fast de blir lite väl mycket ledighet just nu. Tur att jag ska iväg och provjobba redan i helgen!
Hoppas Hoppas Hoppas!:)



Hörs senare:)

Kärlek!

myyyys



Idag är det mys dag så de heter duga! Skit väder ute, så på med alla mys kläder och får skinns tofflorna:)

Nu ska ja ta o trolla bort lite sopor;)

Kramas!

Önskelista!


Julklappar


Jag hittatde inte så mycket specifika saker, men några riktigt bra sidor man kan hitta julklappar på, om man inte tycker om julruchen på stan:)

www.honeyimhome.se
Där finns allt möjligt du kan tänka dig. Bakformar, te och kaffe, böcker, choklad, inredningsprylar m.m.

www.alla-julklappar.com
Sakerna på deras sida ligger i kategorier, "för honom", "för henne", "för bebisen" osv. Enkelt att hitta:)

www.nordicfeel.com
Där finns Parfymer, makeup, hårvård, hudvård och Giftset ALLT till nedsatt pris.. I love!:)

Jag hittade där mycket tips på vad jag ska handla till mina nära och kära. jag föredrar ruchen nera på stan när man trängs med folk och sen kan sätta sig på ett fik och dricka varm choklad.

Jag bara Älskar julen!

Godmorgon!

Usch. Vädret uta är väl kanske inte riktigt på topp. Skönt att man slipper gå ut idag:)
Ska nog bara vara inne o påta, tvätta, städa, packa upp från i helgen (lite seg)..

Hade en skön dag igår. Åt lite frukost och sedan gick jag en promenad på ett par km. Var otroligt skönt. Längesedan ja va ute och gick faktiskt.. Sen hem och bakade pepparkakor, drack glögg och lyssnade på julmusik!

Jag längtar nåt så fruktansvärt till julen! Jag börjar tjajta om julen i oktober, då tycker jag att det är dags
att den börjar komma:P
Ska lägga ut en liten önskelista kanske? Önskar mig inte nåt märkvärdigt, men kan va skoj ändå:)

Ne nu ska jag leta reda på lite bilder så de blir någon önskelista:)



En typisk amerikans jul:)  Otroligt vackert!

tv4 nyheterna

Tittade nyss på Tv4s nyheter om dom två svensk-australiensiska pojkarna som är försvunna sedan 6 veckor.
Dom två pjkarna bor med sin pappa i Australien. Dom är 11 och 9 år gamla och den yngsta pratar knappt någon svenska. Pappan har ensamvårdnad om barnen och dom hälsade bara på mamma över ett lov.
Pappan pratade med pojkarna sista gången den 4 oktober och har sedan dess inte haft någon kontakt med sina söner eller med barnens mamma. Pojkarna och mamman är spårlöst försvunna..
Mamman var på måndagen kallad till tingsrätten men dök aldrig upp. Nu söker pappan hjälp från polismyndigheterna att leta efter sina söner.

Pappan George Pesor och hans försvunna söner

Pappa George Pesor och hans söner André och Frank.

Detta handlar om en mamma som inte beteer sig vuxet. Hon har anklagat George för att ha sexuellt utnyttjat sina barn samt att hans släkt ska jha gjort det. Både den Svenska och Australiensiska domstolen har undersökt saken och dom hittar ingen anledning till varför pappan skulle vara en olämplig vårdnadshavare.
Att en mor kan "röva bort" sina barn är för mig obegripligt. Att någon över huvud taget kan "röva bort" någon annan är obegripligt för mig.

Jag hoppas bara att dessa barn ska bli funna vid liv och få komma hem till sin pappa i Australien och börja i skolan, som dom skulle ha gjort för länge sedan!

min lillebror

Min bror..

Tänk vad mycket dina nära betyder för dig...


RSS 2.0